Connectat

Specialiștii au descoperit caracteristici care ni se transmit genetic

Zâmbetul este al mamei iar caracterul este de la tata. Genul acesta de fraze le-a auzit toată lumea la un moment dat. Dar de exemplu: agorafobia am moștenit-o de la bunicul.

Dincoloc de orice ADN-ul uman conține mult mai multe informații decât ne putem imagina. Și chiar dacă speciaaliștii încă nu au un răspuns la întrebarea ce influențează mai mult asupra unui om: genetica, mediul în care trăiește, sau educația, foarte multe cercetări au scos la iveală faptul că noi moștenim nu doar fizicul ci și ceea ce știam astăzi ca fiind o fobie.

Să știi că memoria strămoșilor noștri are o influență asupra personalității noastre datorită ADN-ului. Și există șanse reale ca foarte multe dintre calități sau stări să le fi moștent tocmai de la bunici, și nu de la părinți așa cum se consideră cel mai des în zilele noastre.

1. Fricile

Amintirile într-adevăr se pot transmite din generație în generație, doar că într-o altă formă decât de imaginăm noi. Acest lucrul ni-l demonstrează experimentul în care șoarecii au fost antrenați să fugă de mirosul de flori de vișin.

Acest lucru a afectat iremediabil ADN-ul, șoriceii tați au avut alt lichid seminal. Drept rezultat copii lor fugeau de mirosul de flori de vișin fără să fi avut vreodată vreun motiv concret. Experiemntul a mai demonstrat faptul că traumele ne modifică ADN-ul.

2. Extraversiunea

Unele trăsături de caracter le obținem atât pe parcursul vieții, cât și datorită ADN-ului. Așa că poți fi atât de sociabil nu pentru că că mama ta te-a adus la multe activități pentru copii ci pentru că semene cu un străbun. ba mai mult, s-a demonstrat că există o legătură strângă între extraversiune și între lipsa de atenție.

3. Simțul umorului

Mulți oameni cred că simțul umorului depinde mult de locul și de anturajul în care a crescut omul. Dar s-a făcut un experiment în urma căruia s-a demonstrat și că acesta are legătură cu genetica. Rezultatele experimentului au fost în echilibru perfect cu vârsta, genul sau cu statutul social.

4. Rezistența la stres

Unii oameni rezistă mai bine la stres și acest lucru are legătură directă cu ceea ce ne transmit la un moment dat părinții. Dacă o femeie este stresată atunci când este însărcinată cresc șansele ca cel mic să fie mai receptiv în fața lui atunci când va crește. Ba chiar mai mult, dacă părinții sunt stresați în perioada în care concep copilul atunci el riscă să fie stresat la rândul său.